O’Brien-Jones Residence

The design for a “pied a terre” micro-apartment in central London was devised as a flexible live-work space and was inspired by traditional Japanese shoji screens that are able to easily transform spaces and allow functions to change with ease.

Designed for a couple who were set designers themselves for the theatre, the main living/sleeping area was devised as a “stage” on which a number of different activities could be enacted. From the desk and bench mounted on tracks, the room could be converted from office/meeting room to an intimate bedroom by deploying the concealed folding bed to rest on the bench.

Folding black-out shutters, curtains, screens and sliding doors makes the most of the very restricted 45 SQM of available living space.

Telephone
+44 7803 934 707
+44 7803 244 491

Email
six@mcvi.eu
michael@mcvi.eu